Tο benralizumab παρουσίασε στατιστικά σημαντική μείωση κατά 49% στον ετήσιο ρυθμό επιδείνωσης του άσθματος σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, σε ασθενείς με βασικό αριθμό ηωσινοφίλων αίματος υψηλότερο από ή ίσο με 150 κύτταρα ανά μικρολίτρο.

Πέτυχε επίσης βασικά δευτερεύοντα τελικά σημεία στη δοκιμή ANDHI, δείχνοντας μια σημαντική και κλινικά σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία των ασθενών την 24η εβδομάδα σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Το φάρμακο έδειξε επίσης πρώιμες βελτιώσεις στη λειτουργία των πνευμόνων σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο καθώς και βελτιώσεις στον έλεγχο του άσθματος, όπως μετρήθηκαν από το ερωτηματολόγιο ελέγχου του άσθματος 6 (ACQ-6).

Σε μια υποομάδα ασθενών με χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινική πολυπόρωση (NP), το φάρμακο παρουσίασε επίσης κλινικά σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

«Αυτά τα νέα δεδομένα ενισχύουν την ικανότητα του benralizumab να μειώνει τις παροξύνσεις του άσθματος», δήλωσε ο Mark White.

«Τα δεδομένα των ρινικών πολυπόδων που περιλαμβάνονται είναι πολλά υποσχόμενα και συνεχίζουμε να διερευνούμε τις δυνατότητες του benralizumab να βοηθήσουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς με ρινικούς πολύποδες στη συνεχιζόμενη δοκιμή φάσης III OSTRO», πρόσθεσε.

Το benralizumab έχει εγκριθεί ως πρόσθετη θεραπεία συντήρησης για υπερβολικό ηωσινοφιλικό άσθμα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Ιαπωνία και άλλες χώρες .

Πηγές:
pharmatimies

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"