Ασυμπτωματικοί άνθρωποι με Covid-19 μπορούν να φέρουν την ίδια ποσότητα ιου με τους συμπτωματικούς, σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Κορέα.

Η Νότια Κορέα μπόρεσε να εντοπίσει και να απομονώσει ασυμπτωματικα περιστατικά μέσω μαζικών τεστ από τις αρχές Μαρτίου.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις, ότι αυτά τα περιστατικά αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν μπορούσαν να πουν πόσο αυτοί οι άνθρωποι μετέδιδαν τον ιο.

Άνθρωποι με θετικό τεστ παρακολουθήθηκαν σε κέντρο περίθαλψης, με τους ερευνητές να εξετάζουν πόσο ιικο φορτίο ήταν εντοπίσιμο στη μύτη και στο λαιμό τους.

Υποβλήθηκαν σε τεστ τακτικά και αναχώρησαν όταν αυτά ήταν αρνητικά.

Αποτελέσματα 1.886 τεστ υποδεικνύουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα όταν έγινε το τεστ- περιλαμβανομένων όσων ποτέ δεν εμφάνισαν- είχαν την ίδια ποσότητα ιικού φορτιού στη μύτη και το λαιμό τους με αυτήν ανθρώπων με συμπτώματα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο ιός μπορούσε να ανιχνευτεί σε ασυμπτωματικούς για σημαντικές χρονικές περιόδους-αν και φάνηκε να τον αποβάλλουν από το σύστημά τους πιο γρήγορα σε σχέση με ανθρώπους που είχαν συμπτώματα.

Ο μέσος χρόνος από τη διάγνωση έως το αρνητικό τεστ ήταν 17 ημέρες στους ασυμπτωματικούς και 19.5 ημέρες στους συμπτωματικούς.

Λόγω της φύσης των κέντρων απομόνωσης, η έρευνα δεν περιέλαβε ανθρώπους με σοβαρά περιστατικά της νόσου. Ήταν επίσης πιο νέοι και πιο υγιείς από τον μέσο όρο.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η έρευνά τους δεν μπορούσε να διαπιστώσει το ρόλο που η παρουσία του ιού σε ασυμπτωματικούς ασθενείς έπαιζε στη μετάδοση.

Θεωρητικά, το να έχει κάποιος την ίδια ποσότητα ιου στη μύτη και το λαιμό του σημαίνει ότι έχει την ίδια για να μεταδώσει. Ωστόσο, άνθρωποι χωρίς συμπτώματα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν βήχα που θα στείλει μολυσμένα σταγονίδια στον αέρα.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο