Τα πράγματα δυσκολεύουν και επιστρατεύονται πλέον τα "βαριά" όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες για επάνοδο του Σωτήρη Τσιόδρα, που είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα στο "Ενδοσκόπιο" του Iatronet φαίνεται πως επιβεβαιώνονται και η ενημέρωση από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Η ενημέρωση θα ξεκινά στις 6 το απόγευμα και θα παρίσταται και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός μετά την καταγραφή 284 κρουσμάτων χθες, αριθμού που αποτελεί ρεκόρ.

Τα δεδομένα τέθηκαν στη σημερινή καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και επιστημονικών συμβούλων και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του κ. Χαρδαλιά κατά την τελευταία ενημέρωση που είχε κάνει από κοινού με τον κ. Τσιόδρα στις 26 Μαΐου:

"Δεν βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο του lockdown, ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο.

Και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινά ενημέρωση με τον κύριο Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά"...

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα