Οι ενήλικες είναι σχεδόν 10 φορές πιο πιθανό να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά, αναφέρει έρευνα του JAMA Pediatrics.

Ποσοστό 1% παιδιών που δεν είχαν εμφανή συμπτώματα λοίμωξης βρέθηκαν θετικά στον ιο μετά την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο του Μιλάνου για άλλους λόγους.

Ποσοστό 9% συμπτωματικών ενηλίκων φάνηκε να έχουν COVID-19.

Ερευνητές υπολόγισαν ότι μεταξύ 50% και 80% των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιο παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Στο μεταξύ, τα ασυμπτωματικά παιδιά μπορεί να αποτελούν έως το  15% όσων φέρουν τον κορωνοιό, αναφέρει ανάλυση από την Κίνα που δημοσιεύτηκε στην αρχή της πανδημίας.

Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο  JAMA Pediatrics βασίζονται σε αποτελέσματα εξετάσεων  COVID-19, 214 ασθενών νοσοκομείου του Μιλάνου.

Οι 214 ασθενείς-- 83 παιδιά ηλικίας  1 έως 11 ετών και 131 ενήλικες ηλικίας  57 έως 84 – εξετάστηκαν για COVID-19 για προληπτικούς λόγους παρόλο που δεν είχαν συμπτώματα.

Ένα από τα 83 ασυμπτωματικά παιδιά και 12 από τους 131 ασυμπτωματικούς ενήλικες ήταν θετικοί στον ιό   και κανένας από αυτούς δεν ανέπτυξε συμπτώματα λοίμωξης εντός 48 ωρών από την εισαγωγή.

Αυτό ισοδυναμεί με ποσοστό λοίμωξης  1.2% σε ασυμπτωματικά παιδιά και  9.2% σε ασυμπτωματικούς ενηλίκους.

11 από τους 12 ενηλίκους που βρέθηκαν θετικοί στον ιο εντοπίστηκαν να είναι θετικοί στο πρώτο τεστ.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να μην έχουν υψηλότερο κίνδυνο από τους ενηλίκους να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα