Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρατικό της Νίκαιας, έπειτα από τη διαπίστωση ότι γιατρός της μονάδας CoViD-19 του νοσοκομείου είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Αριστερή Συσπείρωση ιατρών του νοσοκομείου, οι έλεγχοι αποκάλυψαν πως το δείγμα του ήταν θετικό.

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό και η θέση του είναι στην πτέρυγα COVID του νοσοκομείου.

Οι γιατροί ζητούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία προβλέπουν επταήμερη καραντίνα για το λοιπό προσωπικό της πτέρυγας που τις τελευταίες μέρες ήταν σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Δεν θα δεχτούμε καμία παραβίαση, δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε ενδεχόμενη ενδονοσοκομειακή διασπορά", αναφέρουν οι γιατροί, σημειώνοντας πως οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Θετικοί

Όπως κατήγγειλε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η λοίμωξη προσωπικού νοσοκομείων από τον ιό έχει πάρει διαστάσεις.

Τις 40 τελευταίες μέρες - σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ - έχουν καταγραφεί θετικοί στο ιό 157 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.

Η Ομοσπονδία ζητεί μηνιαία τεστ σε όλο το προσωπικό, βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας, επταήμερη καραντίνα και τεστ. 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη