Στο 0,76 έφτασε ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από 0,72 την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αναφέρεται στη 14η έκθεση του εθνικού Παρατηρητηρίου, οι ειδικοί του ΕΟΔΥ εκτιμούν πως ο δείκτης βρίσκεται ελαφρά πιο ψηλά την εβδομάδα 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, έναντι της αμέσως προηγούμενης.
Στο διάστημα που εξετάζεται, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται η εβδομάδα που διανύουμε, κατά την οποία σημειώθηκαν διαδοχικές αρνητικές επιδόσεις στον αριθμό των ημερήσιων λοιμώξεων.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι παραμένει η εκτεταμένη διασπορά σε νεαρότερες ηλικίες, που απεικονίζεται στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών.
Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη. Ωστόσο, αυτή η ηλικιακή ομάδα φαίνεται να ανταποκρίνεται σε μια μερικώς επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στo Apart Club House η οικογένεια της Media2day για την καθιερωμένη κοπή πίτας
Παρουσίαση της νέας πλατφόρμας Quality-for-All του προγράμματος Health-IQ
Οι καλύτερες φυτικές πηγές ω-3