Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις λαϊκές αγορές της Αττικής, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην ΚΥΑ, που παρατίθεται πιο κάτω, περιγράφονται επίσης οι όροι λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης, θερινών κινηματογράφων, ενώ προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων με ζωντανή μουσικής.

Για τις λαϊκές αγορές προβλέπονται τα εξής:

  1. Οι πωλητές και οι καταναλωτές υποχρεούνται στη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας.
  2. Σε κάθε λαϊκή αγορά, από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία (παραγωγοί και επαγγελματίες αντιστοίχως).
  3. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
  4. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα.

Κυρώσεις

Σε περίπτωση παράβασης του παρόντος επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

Σε κάθε περίπτωση παράβασης για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Σε περίπτωση παράβασης των περιπτώσεων 2 και 3, επιβάλλεται στον φορέα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της αγοράς για 7 ημερολογιακές ημέρες και στη δεύτερη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της αγοράς για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Σε περίπτωση παράβασης της περίπτωσης 4, επιβάλλονται για αμφότερους τους πωλητές στην πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για 15 ημερολογιακές ημέρες και στη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Το 4ο RUN – BIKE – CARE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]