Κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες σε γιατρό, νοσηλευτές και ασθενείς του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας".

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του νοσοκομείου, χθες βράδυ, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής. Η συγκεκριμένη ιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της κλινικής - όλοι ασυμπτωματικοί - τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Ελήφθησαν δείγματα από 10 νοσηλευόμενους και 7 υπηρετούντες στην κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής) και τα αποτελέσματα εκκρεμούν.

Διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή άλλων Τμημάτων του νοσοκομείου.

Την περασμένη εβδομάδα, είχαν ανιχνευθεί άλλα τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, εκ των οποίων κανένας δεν είναι σοβαρά συμπτώματα.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία "Ελπίς", "Παμμακάριστος" και στην κλινική COVID του "Άγιου Σάββα".

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα 13 νοσηλευτές και δύο ειδικευόμενοι ιατροί. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης