Η LEO Pharma διεθνώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και το φετινό της μήνυμα “Be informed about psoriasis” («Ενημερωθείτε για την ψωρίαση»), δημιούργησε μια σειρά από βίντεο κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με κεντρικό μήνυμα #everydaypsoriasis.

Πρωταγωνιστές των βίντεο είναι οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση, οι οποίοι διηγούνται τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, περιγράφοντας τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η 29η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και είναι αφιερωμένη στα άτομα που ζουν με ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

«Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε» από την LEO Pharma Hellas και την ΕΔΑΕ

Παράλληλα στην Ελλάδα, η LEO Pharma Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας -ΕΔΑΕ συνεχίζει την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε», σε μια ιδιαίτερη περίοδο, όπου κρίνεται αναγκαίο οι ασθενείς με ψωρίαση να επισκεφθούν και να εμπιστευτούν το Δερματολόγο τους, ώστε σε συνεργασία μαζί του να βρουν τη θεραπεία που τους ταιριάζει.

Το επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’, το οποίο επαναπροβάλλεται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας ως κοινωνικό μήνυμα μετά από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο.

Η εκστρατεία ταξιδεύει ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα, με χρήσιμο ενημερωτικό υλικό αλλά και συμβουλές αναφορικά με την ψωρίαση, και τον σημαντικό ρόλο του Δερματολόγου στην αντιμετώπιση της νόσου, έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 17.000 χρήστες μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία και την Παγκόσμια Ημέρα τόνισε: «Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει όχι μόνο το δέρμα αλλά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Προσβάλλει κατά μέσο όρο το 1,5%-3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα 2/3 των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή και το 1/3 από μέτρια έως σοβαρή μορφή της νόσου. Η νόσος μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Στο 75% των περιπτώσεων παρουσιάζεται πριν από την ηλικία των 40 ετών ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται νωρίτερα από τους άνδρες. Στόχος μας, μέσω της εκστρατείας, είναι να παρακινήσουμε τους ασθενείς να επισκεφθούν και να εμπιστευτούν τον Δερματολόγο τους και να αναζητήσουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η επιστήμη εξελίσσεται και υπάρχουν διαθέσιμες νέες στοχευμένες θεραπείες με μακροχρόνια αποτελέσματα για τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπισή της».

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης σημειώνει «Η σημερινή μέρα υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Μέσα από την υλοποίηση και υποστήριξη δράσεων και ενεργειών κάνουμε πράξη την εταιρική μας δέσμευση, για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις. Με πνεύμα αισιοδοξίας αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, μιλάμε ανοιχτά για τον καθημερινό και δύσκολο «αγώνα» τον ασθενών, και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή με τον Δερματολόγο τους, να αναζητήσουν τις κατάλληλες θεραπευτικές λύσεις, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου» .