Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά στη χώρα παραδέχτηκε ο Στέλιος Πέτσας και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Μόνη διαφορά με την άνοιξη, είναι ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή θα μείνουν ανοικτά. Το μέτρο θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως και την άνοιξη, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 21.00 έως τις 05.00 επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους υγείας και εργασίας. 

Απαγορεύονται από αύριο οι διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις πλην αυτών για ουσιώδεις λόγους από το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Μετά τα παραπάνω η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες: η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που είναι στο πράσινο και το κίτρινο, η ζώνη αυξημένου κινδύνου στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο πορτογαλί και το κόκκινο και πλέον οι ζώνες που είναι στο γκρι, δηλαδή από αύριο Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι "κλείνει". "Μακάρι να μην χρειαστεί", απάντησε σε ερώτηση για το κατά πόσο αυτό το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η Μαγνησία περνά στο κόκκινο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση καθυστέρησε να δράσει την περίπτωση της Θεσσαλονίκης είπε ότι αυτό θα πρέπει να το δει κανείς στο πλαίσιο των προειδοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος. Σε ενημέρωση 9 Ιουλίου έλεγα "ότι χτυπούμε καμπάνα κινδύνου". Στις 17 Σεπτεμβρίου, μιλούσαμε για την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Επίσης, προ δυο εβδομάδων ο πρωθυπουργός είδε τους κ.κ. Ζέρβα και Τζιτζικώστα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενώ την περασμένη Πέμπτη η Θεσσαλονίκη είχε μεταταγεί στην κατηγορία "κόκκινο". Κάνουμε ότι μπορούμε υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]