Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Αναγνωρίζοντας το φορτίο με το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια - τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό- αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνώνέχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 18.00-20.00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Φροντιστών» ατόμων με άνοια – Αλτσχάιμερ, του εκπαιδευτικού κύκλου σεμιναρίων για φροντιστές που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, για πρώτη φορά διαδικτυακά.

Περισσότεροι από350 φροντιστές ατόμων με άνοια από Ελλάδα, Κύπρο και το  εξωτερικό, παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα του Σχολείου Φροντιστών με ομιλήτρια την Δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και  του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Άνοια, Μορφές Άνοιας, Κλινική εικόνα, Διάγνωση, Θεραπεία».

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγιναν πάνω από 80ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν στο δεύτερο μισό του σεμιναρίου. Το σεμινάριο μαγνητοσκοπήθηκε και το περιεχόμενο του είναι διαθέσιμο στο κανάλι της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/EI8WiNKHNSc 

Για τα επόμενα 5 μαθήματα του Σχολείου Φροντιστών, δηλώσετε συμμετοχή μέσω e-mail στο [email protected], τηλεφωνικά στο 210 7210001 ή ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://registrationform-congressworld.gr/alzheimer-webina…/ 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις υποστήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στοwww.alzheimerathens.gr και στο τηλ. 210-7013271.