Στο όριο ή και πέρα από αυτό λειτουργούν νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Για το θέμα βρίσκεται από το πρωί στην πόλη ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το πρωί της Τρίτης, το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου  ΑΧΕΠΑ έδινε 25 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η οποία διαθέτει 25 κλίνες, ενώ 4 ακόμη ασθενείς νοσηλεύονταν στη γενική ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αργά χθες το μεσημέρι η διοίκηση εδωσε κενές 7 κλίνες.

Λίγο νωρίτερα, είχε μετατρέψει την Καρδιοχειρουργική μονάδα σε ΜΕΘ CoViD-19  6 κλινών και είχε προσθέσει ακόμη μια κλίνη στην ΜΕΘ των 25 κλινών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργήθηκαν οι 7 διαθέσιμες  κλίνες.

Όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ, η Καρδιοχειρουργική μονάδα μεταφέρθηκε με προσωπικό στην υπομονάδα, μαζί με 2 νοσηλευτές.

Ενδεικτικό της πίεσης είναι ότι στη χθεσινή εφημερία εισήχθησαν στο νοσοκομείο 70 ασθενείς με CoViD-19.

Προσωπικό

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσούν από κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 78 στο Κρατικό της Νίκαιας.

Πολλοί από αυτούς είναι διοικητικοί υπάλληλοι και προκαλείται μεγάλος συνωστισμός και ταλαιπωρία στους πολίτες.

Στο μεταξύ, πρόβλημα υπάρχει με τον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου Κοζάνης, το οποίο εξυπηρετεί τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας για μοριακό ελεγχο κορωνοϊού.

Ειδοποιηθηκαν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής - και των Γρεβενών το οποίο δέχεται μεγάλο αριθμό περιστατικών - να μην στέλνουν δείγματα για ανάλυση λόγω βλαβών, φόρτου εργασίας και έλλειψη αντιδραστηρίων. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η απώλεια της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''