Η υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας περισσότερο από 20%, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  JAMA Network Open.

Άντρες με σκορ στο υψηλότερο τεταρτημόριο της κλίμακας της Μεσογειακής διατροφής και του Alternative Healthy Eating Index-2010 ήταν 22% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία σε σχέση με όσους είχαν χαμηλότερα σκορ.

Άντρες που έχουν υιοθετήσει πιο υγιεινή διατροφή είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν  διαβήτη, καρδιόπαθεια ή υπέρταση- 3 παθήσεις που συνδέονται με τη στυτική διαταραχή.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές  του University of California-San Francisco και Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Έδειξε ότι τα οφέλη της υγιεινής διατροφής φάνηκαν και σε μεγαλύτερης ηλικίας άντρες, με τα υψηλότερα σκορ στη μεσογειακή διατροφή να συνδέονται με μείωση 18% στον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας σε άντρες 60 ετών και άνω και μείωση 7% σε άντρες 70 ετών και άνω.

Μεταξύ περισσότερων των 21,000 αντρών που περιελήφθησαν στην έρευνα, 968 εμφάνισαν στυτική διαταραχή., Από αυτά τα περιστατικά 478 εμφανιστήκαν σε άντρες με το χαμηλότερο σκορ στη μεσογειακή διατροφή σε σύγκριση με 229 μεταξύ αντρών με τα υψηλοτέρα σκορ.

Υπήρχαν 130 περιστατικά μεταξύ των αντρών με τα υψηλότερα σκορ Alternative Healthy Eating Index-2010 ή μισά από αυτά που αναφέρθηκαν σε άντρες με τα χαμηλότερα σκορ (266).

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο