Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν σήμερα Παρασκευή αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου τους κατά Covid-19 στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, η αμερικανική και η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η τελική ανάλυση δεδομένων κλινικών δοκιμών έδειξε ότι το εμβόλιο είναι 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου.

Η κατάθεση στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα μπορούσε να επιτρέψει τη χορήγηση του εμβολίου σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωση.

Εάν εγκριθεί, το εμβόλιο θα είναι το πιο γρήγορο που βγήκε ποτέ στην αγορά και το πρώτο που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA.

Η Pfizer και η BioNTech έχουν τη δυνατότητα να παράξουν 1,35 δισ. δόσεις του εμβολίου τους έως το τέλος του 2021, συμπεριλαμβανομένων 50 εκατ. δόσεων έως το τέλος του έτους.

Tο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη BioNTech θα μπορούσε να εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «εντός εβδομάδων», σημείωσε ο υπουργός  Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Alex Azar, την Παρασκευή.

Πρόσθεσε πως αναμένει ότι 40 εκατ. δόσεις από την Pfizer και τη BioNTech, καθώς και από τη Moderna, θα διανεμηθούν στη χώρα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;