Με μεγάλη επιτυχία η Europa DonnaHellas πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 την Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η γυναίκα στο κέντρο της  Θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής: One size doesn’t fit all».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Europa Donna Hellas για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του. Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξατομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Την έναρξη των εργασιών της Διεπιστημονικής Ημερίδας κήρυξε η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas και Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Έλενα Κουντουρά.

Σημαντικοί και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, στο χώρο του καρκίνου του μαστού, που στηρίζουν το έργο της EDH, συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Ειδικότερα, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα 4 στρογγυλά επιστημονικά τραπέζια με τους ειδικούς συμμετέχοντες:  

  • 1ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Τρόπος ζωής και πρόληψη καρκίνου μαστού»

κ. Αγγελική Αντωνιάδου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Diet Coaching και Master Διατροφικών Διαταραχών.

κ. Έρη Βαβουράκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

κ. Καίτη Σαμαρτζή, Συγγραφέας, SpiritualTeacher – Master Teacher Reiki/Angelic Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλοόγου Ρέικι, Family Counselor  και μέλος του ΔΣ της Europa DonnaHellas

κ. Στέλλα Ζουλινάκη, Life&Business Coach -Επιχειρηματίας- Insurance Agent &Manager - Μέλος του Συλλόγου ΗCCMA και Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της Europa DonnaHellas

Στο 1ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Έλενα Βρεττού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Σύμβουλος επικοινωνίας Physical Education Teacher -PR Coordinator και Ειδική Γραμματέας στο ΔΣ της Europa Donna Hellas και ο κ. Γεώργιος Μακρής, Γυναικολόγος-Ογκολόγος MD, PhD, Msc, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

  • 2ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: Προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

κ. Σπύρος Λαζάρου, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού

κ. Φλωρεντία Φωστήρα, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, Ερευνήτρια Γ΄ ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

κ. Μαρία Χριστοδούλου, Eιδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, Δ/ντρια Διαγνωστικού κέντρου Απεικόνιση Αιγαίου (Ρόδος), Αίγλη (Κύπρος), μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Στο 2ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Αθηνά Βούρτση, Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού και η κ. Μαίρη Σιγανού, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, μέλος του ΔΣ της EuropaDonnaHellas

  • 3ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»

κ. Φιορίτα Πουλακάκη, Χειρουργός Μαστού MD, PhD, FEBS Δ/ντρια Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινική Αθηνών, Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa DonnaHellas, Executive Board member Europ aDonna, The Europe and Breast Cancer Coalition.

κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Ογκολόγος, Επιστημονικός Δ/ντης Ογκολογικού τμήματος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκη

κ. Βασίλης Κρέτσης, Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, MD, FEBOPRAS, f.University Irvine California, Διευθ/ής Πλαστικής Χειρουργικής, Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Στο 3ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν ο κ. Χρήστος Μακρόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, MD, Mphil-UK, PhD, FEBS, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού τμήματος Χειρουργικής Μαστού της UEMS, μέλος της επιστημονικής επιτροπής και κ. Δημήτρης Μπαφαλούκος, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική, Δ/ντης Α΄ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπ. Metropolitan, μέλος της επιστημονικής επιτροπής

  • Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Ειδικά θέματα στον καρκίνο του μαστού»

κ. Σπυριδούλα Καρβέλη, Ψυχολόγος Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

κ. Γεώργιος Μακρής, Γυναικολόγος-Ογκολόγος MD, PhD, Msc, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

κ. Μιμή Μαρσέλλου, Φυσικοθεραπεύτρια-Ιδρύτρια του Προγράμματος Φυσικοθεραπείας Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους Pelvic Floor Act και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Hellas

κ. Ιωάννης Ρήγος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Md, MSc, PhDc, Εξειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Στο 4ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Μαρία Κοτρώτσιου, Αισθητικός και Επανορθωτικός Χειρουργός MD, PhD Δ/ντρια Νοσ. Ευαγγελισμός,  μέλος της επιστημονικής επιτροπής και η κ. Ιωάννα Θεοδωρίδου, Κλινική Ψυχολόγος

Η Ημερίδα ήταν ανοικτή στο κοινό και προβλήθηκε ζωντανά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Europa Donna Hellas.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας, το κοινό είχε την δυνατότητα να υποβάλλει τα ερωτήματά τους στους ομιλητές. Όλο το υλικό της Διεπιστημονικής Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Europa DonnaHellas (https://europadonna.gr/index.php/news/63-o-karkinos-tou-mastoy-stin-epoxi-tis-eksatomikevmenis-iatrikis-europa-donna-hellas-webinar).