Μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή δοκιμή θα δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα ενός ρινικού σπρέι για την προστασία των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19.

Η Marinomed Biotech AG , βιοφαρμακευτική εταιρεία, θα διεξαγάγει τη δοκιμή, η οποία θα γίνει σε επαγγελματίες υγείας που διαχειρίζονται ασθενείς με COVID-19, με πρωταρχικό στόχο να αποδείξει ότι η προφυλακτική θεραπεία μειώνει τα συμπτώματα του SARS-CoV-2 και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ιού σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που θα λάβει εικονικό φάρμακο.

Κλινική δοκιμή

Η δοκιμή αναμένεται να ξεκινήσει μετά την έγκριση της επιτροπής δεοντολογίας και θα εγγράψει 334 άτομα. Κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν ένα ρινικό σπρέι Carragelose (Coldamaris) (1,2 mg / ml, 140 μl ανά «εισπνοή»), τρεις φορές την ημέρα με τη μορφή μίας δόσης ψεκασμού στα ρουθούνια συν τρεις δόσεις στο στόμα κάθε φορά.

Οι συμμετέχοντες θα ελέγχονται κάθε εβδομάδα για SARS-CoV-2 και  άλλες συχνές λοιμώξεις του ιού του αναπνευστικού.

Η Δρ Eva Prieschl-Grassauer, Επιστημονική Διευθύντρια της Marinomed, δήλωσε: « Οι επιστήμονές μας έχουν δείξει ότι το Carragelose είναι αποτελεσματικό έναντι του SARS-CoV-2 σε δοκιμασίες κυτταρικής καλλιέργειας. Εξουδετερώνει τον ιό και έτσι προστατεύει τα κύτταρα από το να μολυνθούν."

 

Πηγές:
Healtheuropa.eu

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή