Άνθρωποι που ακολουθούν  Vegan διατροφή έχουν αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων και καταγμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές σε σύγκριση με όσους τρώνε κρέας αναφέρει έρευνα στο BMC Medicine.

Η Tammy Y.N. Tong, του University of Oxford, πραγματοποίησε έρευνα για να εξετάσει τις διαφορές στον κίνδυνο.

Διατροφικές πληροφορίες συλλέχτηκαν στην έναρξη (1993 – 2001) και στη συνέχεια το 2010. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες.: 29.380 κατανάλωναν κρέας, 8.037 ψάρια, 15.499 ήταν χορτοφάγοι και 1.982 ακολουθούσαν vegαn διατροφή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με όσους έτρωγαν κρέας, οι χορτοφάγοι είχαν 9% αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα και οι vegans αύξηση του κινδύνου κατά 43%.

Οι χορτοφάγοι και όσοι έτρωγαν ψάρια είχαν περίπου 25% αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα ισχίου και ο κίνδυνος για τέτοιο στους vegans ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με όσους έτρωγαν κρέας.

Ο κίνδυνος για κάταγμα στο πόδι ήταν 81 υψηλότερος στους vegans σε σχέση με όσους έτρωγαν κρέας.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα οφέλη και τους κινδύνους της διατροφής τους και να έχουν επαρκή επίπεδα ασβεστίου και πρωτεΐνης ενώ παράλληλα να διατηρούν υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ