Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα διοργανώσει δημόσια σύσκεψη στις 11 Δεκεμβρίου 2020 για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με τις κανονιστικές διαδικασίες της ΕΕ για την έγκριση εμβολίων COVID-19 και τον ρόλο του Οργανισμού στην ανάπτυξη, την αξιολόγηση, την έγκριση και την παρακολούθηση της ασφάλειας.

Η πανδημία COVID-19 είναι μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια κρίση, με καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία, στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Απαιτούνται επειγόντως ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για τηνCOVID-19 για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και τη μείωση των επιπτώσεών της.

Μαζί με το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο φαρμάκων, ο EMA υποστηρίζει την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19 και έχει λάβει μέτρα για να επιταχύνει τις διαδικασίες αξιολόγησης αυτών των εμβολίων. 

Η δημόσια συνάντηση θα ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τον ρόλο του EMA στην πανδημία και τις κανονιστικές διαδικασίες της ΕΕ. Θα δώσει επίσης την ευκαιρία στο κοινό και στις ομάδες ενδιαφερομένων να μιλήσουν και να μοιραστούν τις ανάγκες τους, τις προσδοκίες και τυχόν ανησυχίες τους, που θα εξεταστούν από τον EMA και το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο φαρμάκων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η δημόσια συνάντηση θα μεταδοθεί ζωντανά και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. 

 

Πηγές:
ema.europa.eu/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο