O γερμανός Υπουργός Υγείας, Jens Spahn, έθεσε ώς προτεραιτότητα να ολοκληρωθούν οι πρώτοι εμβολιασμποί τον Ιανουάριο του 2021. "Στόχος μας', είπε, "είναι να εμβολιαστούν οι πρώτες ομάδες κινδύνου και οι απασχολούμενοι στην νοσηλευτική φροντίδα".

Eπέμεινε επίσης να προηγηθούν οι ηλικιωμένοι και αυτοί που νόσησαν πρόωρα. Αυτό είχαν συστήσει και το Συμβούλιο Ηθικής, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών - Leopoldina και η Επιτροπή Εμβολιασμού - STIKO.

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε πει σε κυβερνητική ανακοίνωση ότι συμφωνήθηκε να προσφερθούν τα εμβόλια πρώτα σε αυτούς που εργάζονται στον τομέα περίθαλψης και νοσηλείας.

To γερμανικό ίδρυμα για την προστασία των ασθενών πάντως προειδοποίησε ότι το εμβόλιο δεν θα μπορούσε αρχικά να διατεθεί σε όσους χρειάζονται φροντίδα και τους ασθενείς.

Ο Spahn δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί με τα ομοσπονδιακά κρατίδια ότι τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι έτοιμα για χρήση από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ενώ στην αρχή είχε ειπωθεί  - επίσης λόγω των υλικοτεχνικών απαιτήσεων των εμβολίων – ότι  ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει μόνο σε κέντρα εμβολιασμού και σε κινητές ομάδες, αυτό τώρα θα πρέπει να είναι δυνατό να γίνει και στα ιατρεία από τις αρχές του καλοκαιριού.

Για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά ταχύτερα τεστ - σε γηροκομεία, κλινικές και, μετά από κρούσματα, σε σχολεία. Αυτό προβλέπει ένας νέος κανονισμό από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Jens Spahn (CDU), που τίθεται σήμερα σε ισχύ.

Για άτομα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό  σε περιοχές υψηλού κινδύνου  κορωνοιού με μεγάλο αριθμό επιμολύνσεων , οι κανονισμοί είναι επίσης πιο αυστηροί: Για αυτούς, τα τεστ  δεν θα είναι πλέον δωρεάν μετά την επιστροφή τους – η δυνατότητα αυτή θα λήξει στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα γρήγορα τεστ είναι εν τω μεταξύ διαθέσιμα σε μεγαλύτερες ποσότητες. Τα δείγματα δεν χρειάζεται να σταλούν στο εργαστήριο για ανάλυση. Ωστόσο, αυτές οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων δεν θεωρούνται τόσο ακριβείς όσο άλλες δοκιμές PCR.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch  (RKI), ένα θετικό αποτέλεσμα ενός γρήγορου τεστ πρέπει επομένως να επιβεβαιωθεί με ένα τεστ PCR. Τα γρήγορα τεστ  πρέπει να γίνονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο  ιατρικό προσωπικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι