O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε ότι το να πεισθούν οι άνθρωποι για τα οφέλη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα ήταν πιο αποτελεσματικό από το να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εξαρτάται από κάθε χώρα το πώς θέλει να πραγματοποιήσει εκστρατείες για τον εμβολιασμό έναντι της πανδημίας.

Ωστόσο, επιμένει ότι το να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ήταν λάθος δρόμος.

Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν, όταν η υποχρέωση για εμβολιασμό έφερε μεγαλύτερη αντίρρηση ως προς αυτά.

Η Kate O'Brien, αξιωματούχος του ΠΟΥ, δεν θεωρεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα για αυτά τα εμβόλια. Είναι καλύτερο να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό χωρίς αυτού του είδους τις απαιτήσεις. δήλωσε. Ειδικοί του ΠΟΥ,  παραδέχονται ότι πρέπει να πειστεί το γενικό κοινό να εμβολιαστεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια. Σύμφωνα με την επισκόπηση του ΠΟΥ, των διαφόρων υποψηφίων εμβολίων, 51 δοκιμάζονται σε ανθρώπους, 13 από τα οποία έφτασαν στο τελικό στάδιο και δοκιμάζονται σε μεγάλο αριθμό εθελοντών.

Ακόμα 163 υποψήφια εμβόλια αναπτύσσονται σε εργαστήρια, με την προοπτική να δοκιμαστούν σε ανθρώπους.

Καθώς οι χώρες αρχίζουν να ετοιμάζονται για τους εμβολισμούς τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus. προτρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη-κάτι που δεν αποτελεί εύκολη απόφαση.

Ο Dr Tedros δήλωσε ότι υγειονομικοί με υψηλό κίνδυνο λοίμωξης πρέπει να έχουν προτεραιότητα και άνθρωποι με τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου λόγω ηλικίας.

Στη συνέχεια. θα πρέπει να ακολουθήσουν άνθρωποι με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από υποκείμενες νόσους και περιθωριοποιημένες ομάδες με υψηλότερο κίνδυνο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου