O αριθμός των εντός 24 ωρών καταγεγραμμένων θανάτων στην Γερμανία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ανέβηκε αλματωδώς και έφτασε στο υψηλότερο σημείο.

Οι γερμανικές υγειονομικές υπηρεσίες ανέφεραν στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) 590 νέους θανάτους εντός μίας ημέρας, όπως προκύπτει από τους αριθμούς του Ινστιτούτου που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν εντός μίας ημέρας 20.815 νέες επιμολύνσεις με κορωνοϊό. Την προηγούμενη Τετάρτη ο αριθμός κρουσμάτων ήταν 17.270. Ο μέχρι τώρα υψηλότερος ημερήσιος αριθμός καταγράφηκε στις 20 Νοεμβρίου με 23.648 κρούσματα.

Αναφορικά με την τάση, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων έχει ανοδική πορεία, κάτι που αναμενόταν μετά τις νέες επιμολύνσεις. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από αποδεδειγμένη επιμόλυνση με Sars-CoV-2, ανέβηκε σήμερα φτάνοντας τους 19.932.

Για όλη την Γερμανία το Ινστιτούτο έδωσε μια νέα υψηλή τιμή των 149,1 νέων επιμολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Στην αρχή του μερικού Lockdown το Νοέμβριο η τιμή αυτή ήταν 120. Η Ομοσπονδία και τα κρατίδια θέλυν να πετύχουν να φτάσει η τιμή στο 50. Έτσι οι υπηρεσίες υγείας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ξανά την αλυσιδωτή εξέλιξη των επιμολύνσεων.

Προβληματισμός για την προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με τα καταγεγραμμένα κρούσματα, το θέμα της προτεραιότητας του εμβολιασμού απασχολεί την τρέχουσα επικαιρότητα. Τοπικοί σύλλογοι γερμανών γιατρών κριτικάρουν το γεγονός ότι οι οικογενειακοί γιατροί, σύμφωνα με την γνώμη της μόνιμης επιτροπής εμβολιασμών - STIKO, πρέπει να εμβολιαστούν σε δεύτερο στάδιο, μετά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι ιατρικοί σύλλογοι θεωρούν ως ευνόητο τον εμβολιασμό τους μαζί με  τους ηλικιωμένους.

Γερμανική Βουλή

Τέλος, στην σημερινή συζήτηση στην γερμανική Βουλή πληθαίνουν οι φωνές, κυρίως από την Αριστερά και τους Πράσινους, για την στήριξη των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων αλλά και όλων αυτών που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκφράζονται, τέλος, προβληματισμοί και για την αντιμετώπιση των μαθητών στα σχολεία λόγω της πανδημίας αλλά και γενικότερα για το σχέδιο που αφορά τις γιορτές των Χριστουγένων και της Πρωτοχρονιάς. Η κρίση πάντως, σύμφωνα με την Αριστερά, ήταν πάντα παρούσα ακόμη και πριν από την πανδημία.  

Η γερμανίδα καγκελάριος, από την πλευρά της, σε μία συναισθηματική ομιλία, δήλωσε ότι λυπάται πολύ για τα περιοριστικά μέτρα, όμως τόνισε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές.

Να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία διάσκεψη της καγκελαρίου με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των κρατιδίων εκφράστηκαν πολλές διαφωνίες για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Αναμένεται νέα σύσκεψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα