Το mRNA εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά του Sars-cov2 είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία έως 2 χρόνια, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας έλαβε χθες έγκριση από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο κατά της covid-19.

O CEO της Moderna, Stephane Bancel, δήλωσε ότι το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε την άνοιξη από τα Μέσα ενημέρωσης, ότι ένα εμβόλιο θα δρούσε ένα ή δυο μήνες εκτιμά ότι δεν υφίσταται.

H εξασθένηση των αντισωμάτων που δημιουργούνται από το εμβόλιο στους ανθρώπους γίνεται με πολύ αργό ρυθμό, δήλωσε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει προστασία πιθανόν για 2 χρόνια, πρόσθεσε.

Ο Bancel πρόσθεσε ότι η εταιρεία του πρόκειται να αποδείξει ότι το εμβόλιό της θα είναι αποτελεσματικό και έναντι των ποικιλομορφιών της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής.

 

 

 

 

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο μικροσκοπικός "εχθρός" που κρύβεται στο γρασίδι και στους κήπους
Μόνιμη εθνική πολιτική το "Προλαμβάνω" έως το 2030 - Κάλυψη από τον τακτικό προϋπολογισμό
Ελληνική μελέτη: Η παχυσαρκία των γονέων αρκεί για να "προβλέψει" την παχυσαρκία των εφήβων;