Θετική ήταν η γνωμοδότηση των εμπειρογνωμόνων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Έπειτα από συνεδρίασή τους, το απόγευμα της Πέμπτης, εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα σχολεία και σε περιοχές, όπως η δυτική Αττική και η Κοζάνη.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα στον "Αθήνα 9,84", ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος, είχε αναφέρει πως η εισήγηση είναι να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα

"Το συζητήσαμε και με την υπουργό, θέσαμε και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να λειτουργήσουν, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από αυτά. Το πρόβλημά μας γενικώς είναι η κινητικότητα και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην επιδημική καμπύλη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως εάν βάσει των καινούριων  δεδομένων παρατηρηθεί ότι μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η δημόσια υγεία, οποιαδήποτε απόφαση και να έχει ληφθεί, μπορεί να υπάρξει εισήγηση για την αναβολή της για αργότερα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή  τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA