Για ανακολουθία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας (φωτογραφία κάτω) αναφορικά με την υπόσχεσή της για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η υπόσχεση δεν τηρήθηκε, καθώς η πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/  άνοιξε μεν για τους γιατρούς χθες, Τετάρτη, αλλά το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κατά προτεραιότητα κάλυψή τους, με αποτέλεσμα να δίνονται ημερομηνίες ραντεβού ακόμα και στις αρχές Μαρτίου.

Ο κ. Νίτσας κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει με απαξιωτικό τρόπο τους ιδιώτες γιατρούς. Κάνει γνωστό πως ο Ιατρικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες Μακεδονίας - Θράκης είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού του συνόλου των 2.000 ιδιωτών γιατρών της Θεσσαλονίκης που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16 Ιανουαρίου σε τρία νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και αντί αυτού αποφασίστηκε η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ζητά να υπάρξει άμεσα επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα ο εμβολιασμός όλων των ιδιωτών γιατρών, για το καλό της Δημόσιας Υγείας και των ασθενών τους. Επίσης, ζητά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμού του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς. "Υγεία και μάλιστα δημόσια υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται", καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Νίτσα έχει ως εξής:

"Η…πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες, Τετάρτη 13/1) στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/  (για τους υπολοίπους). Ακόμη μια φορά, οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού όλων των ιδιωτών γιατρών που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, 'Παπαγεωργίου' και 'Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης' με εμβολιασμό 2000 συναδέλφων οι οποίοι αιτήθηκαν να εμβολιασθούν. Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα.

Πρέπει άμεσα, να υπάρξει επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών να ολοκληρωθεί τάχιστα για το καλό της Δημόσιας Υγείας και των ασθενών μας. Επίσης πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς. Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι Υγεία και μάλιστα Δημόσια Υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται"...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή