Του Δημήτρη Καραγιώργου

Με στόχο την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση για την επιληψία, την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, την ασφάλεια των ατόμων με επιληψία και τα δικαιώματά τους, η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας οργανώνει ημερίδα ανοιχτή στο ευρύ κοινό, με θέμα ‘Θεραπευτική Αντιμετώπιση Επιληπτικών Κρίσεων από την Παιδική στην Τρίτη Ηλικία’.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στις 12 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο ‘Αθηναΐς’, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας για τη συνεχή ενημέρωση των ασθενών και των λειτουργών της υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία και την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος που πολλές φορές συνοδεύει τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας κ. Αθανάσιο Κοβάνη, στη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με επιληψία στην καθημερινότητά τους.

Ένα από τα θέματα που τίθεται προς συζήτηση και διερεύνηση - σύμφωνα και με όσα προβλέπονται από το εθνικό και από το κοινοτικό δίκαιο - είναι η ικανότητα και κατ’ επέκταση η δυνατότητα ασφαλούς οδήγησης όσων έχουν επιληψία.

Επίσης, θα συζητηθούν τα δικαιώματα και τα ισχύοντα σχετικά με την ασφάλιση ζωής των ατόμων που πάσχουν από επιληψία. Εκπρόσωποι από τον νομικό και ασφαλιστικό χώρο, θα αναλύσουν διεξοδικά ζητήματα ηθικής και δικαιωμάτων στην ιδιωτική μετακίνηση και την ασφαλιστική κάλυψη των ατόμων με επιληψία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός από θάνατο παιδιού 3,5 ετών με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό
Αναλύοντας το κόστος των γονιδιακών θεραπειών της δρεπανοκυτταρικής νόσου
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ