Η αυξημένη φλεγμονή που προκαλείται από την κίρρωση του ήπατος θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει τους ανθρώπους με τη νόσο στην εμφάνιση και νευρολογικών, νοητικών προβλημάτων καθώς και καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κίρρωση του ήπατος είναι συχνά αποτέλεσμα κατάχρησης αλκοόλ ή της ηπατίτιδας C.

Η πάθηση εμφανίζεται όταν το συκώτι βλάπτεται και δεν μπορεί να φιλτράρει καλά τις τοξίνες. Οι άνθρωποι με την πάθηση έχουν την τάση να εμφανίζουν προβλήματα με τον καρδιακό παλμό τους και ηπατική εγκεφαλοπάθεια, που εμφανίζεται όταν αυξημένη ποσότητα τοξινών που δεν έχουν φιλτραριστεί φθάσουν στον εγκέφαλο.

Η ηπατική εγκεφαλοπάθεια μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και πνευματική απόδοση. Και οι τρεις παθήσεις συνδέονται με αυξημένη συστημική φλεγμονή, σημειώνει η ερευνητική ομάδα των University College London Medical School και the Royal Free Hospital in London.

Εξετάζοντας ανθρώπους με κίρρωση του ήπατος, οι ερευνητές ανακάλυψαν στενή σχέση μεταξύ θεμάτων καρδιακού παλμού και ηπατικής εγκεφαλοπάθειας. Οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες ενός ανθρώπου αυξήθηκαν σε ευθυγράμμιση με τη νοητική εξασθένηση, ενώ μειώθηκε η μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό 'American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.'

Πηγές:
'American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ
Η Check Point Software παρέχει προηγμένη κυβερνοασφάλεια στην Tuttnauer, ενισχύοντας τις ιατρικές συσκευές της