Ειδική τιμητική διάκριση απένειμε το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για τo πρόγραμμα «Ιατρικής Υιοθεσίας» που υλοποιεί τα τελευταία 30 χρόνια για τα Παιδικά Χωριά SOS. Τη διάκριση παρέλαβε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο του Annual Sustainability Summit που πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 1986, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει δωρεάν διάγνωση και νοσηλεία σε κλινικές του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλα τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, τους εφήβους και τις Μητέρες των Παιδικών Χωριών SOS, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιαστεί. Η «Ιατρική Υιοθεσία» των Παιδικών Χωριών SOS εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την ανακούφιση των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Η πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να αγκαλιάσει τα Παιδικά Χωριά SOS εδώ και 30 χρόνια, καταδεικνύει την ευαισθησία του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα απέναντι στα παιδιά. Το 1986, η ΕΚΕ δεν υπήρχε καν ως έννοια. Ήταν η πηγαία ανάγκη μας για προσφορά που μας ώθησε να σταθούμε κοντά στο βαθύτατα ανθρώπινο εγχείρημα των εμπνευστών και συντελεστών των παιδικών χωριών SOS και να εξασφαλίσουμε την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στα παιδιά και τις μητέρες».

Το Annual Sustainability Summit διοργανώθηκε από το Κέντρο Αειφορίας CSE σε συνεργασία με το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα το σημαίνοντα ρόλο του Επαγγελματία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την κοινωνία, το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις. Η εκδήλωση φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο και απέδωσε διακρίσεις σε επιχειρήσεις για υψηλής αξίας προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που έχουν υλοποιήσει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο