Σε αυτή την παγκόσμια δοκιμασία που πλήττει και τη χώρα μας η Siemens Healthineers στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου COVID-19.

Παρέχει δύο Υπερηχοτομογράφους Acuson Redwood, σύγχρονης τεχνολογίας, σε Νοσοκομεία αναφοράς, ώστε να συνδράμει στα στάδια της πρόγνωσης, θεραπείας και επαναξιολόγησης της πορείας των ασθενών με νόσο COVID-19.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα κλινικών εφαρμογών και με υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση, ο υπερηχοτομογράφος Acuson Redwood, συμβάλλει στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση νοσημάτων του θώρακα καθώς και στην άμεση αξιολόγηση της δομής και της λειτουργικότητας οργάνων και αγγείων των ασθενών.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα υπερήχων βασισμένο σε καινοτόμο αρχιτεκτονική  που διαθέτει προηγμένες εφαρμογές και εργαλεία με τεχνολογία AI (Artificial Intelligence)

Αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με τον ευέλικτο σχεδιασμό, συνιστούν μια αποτελεσματική λύση, ικανή να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες διαφόρων Νοσοκομειακών τμημάτων  (ακτινολογικό τμήμα, εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων περιστατικών, μονάδα εντατικής θεραπείας) ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δημοσθένης Τζιόλιας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS HEALTHCARE ABEE, «Σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια δοκιμασία, η Siemens Healthineers προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υποστήριξης του σημαντικού έργου όλων των επαγγελματιών υγείας. Για εμάς, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί προτεραιότητα».

 

 

Η Siemens Healthineers AG (εγγεγραμμένη στη Φρανκφούρτη, Γερμανία: SHL) διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου της Υγείας. Ως κορυφαία εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα στο Erlangen, της Γερμανίας, η Siemens Healthineers ,δια των περιφερειακών εταιρείων  της, παρέχει τη δυνατότητα   στους παρόχους Υγείας παγκοσμίως να αυξήσουν την αξία τους μέσω της ενδυνάμωσής τους στην πορεία τους προς την επέκταση στον αναδυόμενο τομέα της ιατρικής ακριβείας, του μετασχηματισμού της παροχής υπηρεσιών φροντίδας, της βελτίωσης της εμπειρίας των ασθενών και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών υγείας. Η Siemens Healthineers αναπτύσσει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της, με εφαρμογές βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και  με ψηφιακές δυνατότητες που διαδραματίζουν ολοένα και πιο κομβικό ρόλο στη νέα γενιά της ιατρικής τεχνολογίας.

Αυτές οι νέες εφαρμογές θα βελτιώσουν την θέση της εταιρείας στον τομέα των in-vitro διαγνωστικών προϊόντων, της θεραπείας μέσω απεικονιστικής καθοδήγησης, και των in-vivo διαγνωστικών προϊόντων. Επίσης, η Siemens Healthineers παρέχει ένα φάσμα υπηρεσιών και λύσεων για την βελτίωση της ικανότητας των επαγγελματιών υγείας στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών φροντίδας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς. Κατά το οικονομικό έτος 2019, το οποίο έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, η Siemens Healthineers που απασχολεί 52.000 υπαλλήλους παγκοσμίως είχε καθαρά έσοδα 14,5 δισ. € και προσαρμοσμένο κέρδος ύψους 2,5 δισ. €.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]