Στο ελάχιστο περιορίζεται η χρήση της ακτινοβολίας για τη θεραπεία των παιδιατρικών αρρυθμιών, με μια νέα μέθοδο που εφαρμόζει το Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το μοναδικό στην Ελλάδα πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο αντιμετώπισης παιδιατρικών αρρυθμιών.

Η μέθοδος, παρουσιάσθηκε φέτος από το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, στο πανευρωπαϊκό Παιδοκαρδιολογικό Συνέδριο.

Ο διευθυντής της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής και υπεύθυνος του Ηλεκτροφυσιολογικού Εργαστηρίου του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, κ. Ιωάννης Παπαγιάννης, δήλωσε, στο πλαίσιο του Συνεδρίου ότι 'η θεραπεία των παιδιατρικών αρρυθμιών με καθετήρα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο.

Μέχρι πρόσφατα όμως, οι επεμβάσεις αυτές χρειάζονταν αρκετά μεγάλη δόση ακτινοβολίας, γεγονός που άφηνε μια ανησυχία για πιθανές μελλοντικές επιπλοκές.

Με τη νέα μέθοδο, απεικονίζονται τρισδιάστατα οι καθετήρες στο εσωτερικό της καρδιάς με τη βοήθεια ακίνδυνων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μειώνοντας κατά 5 φορές το μέσο όρο ιοντίζουσας ακτινοβολίας συγκριτικά με την κλασική ακτινοσκοπική μέθοδο.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η ακτινοβολία τείνει να εκμηδενιστεί'.

Ο κ. Ι. Παπαγιάννης κατέληξε λέγοντας ότι 'η μέθοδος συνοδεύεται από μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με την κλασσική ακτινοσκοπική μέθοδο και είναι απόλυτα ασφαλής για τη θεραπεία των αρρυθμιών στα παιδιά'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή