Εξακολουθούν να υφίστανται τα κενά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αυτό παραδέχτηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι από τις 9 το βράδυ και μετά δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα ελέγχων, λόγω ωραρίου των υπαλλήλων.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι έχει επικοινωνήσει με αρκετούς δημάρχους μεγάλων δήμων , από τους οποίους ζήτησε πιο ενεργή συμμετοχή στην αντικαπνιστική προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κανένας δήμαρχος δεν εμφανίστηκε αντίθετος με τα μέτρα και οι περισσότεροι έχουν ήδη δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος, παρουσίασαν επίσης τον απολογισμό της τετράμηνης λειτουργίας των μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ.

Οι μοτοσυκλέτες έχουν σπεύσει σε 460 περιστατικά, ορισμένα από τα οποία ήταν αρκετά σοβαρά.

Ο κ. Ροτζιώκος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία για την προμήθεια 200 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Επεσήμανε δε, ότι ομάδα ειδικών εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΕΚΑΒ με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).Ο κ.

Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για κάλυψη των γηπέδων του ποδοσφαίρου και μπάσκετ με ασθενοφόρα που θα παρέχουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Για κάθε ασθενοφόρο που διατίθεται σε κάποιο γήπεδο μένουν ακάλυπτοι 70.000 πολίτες .

Γρίπη

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ανέφερε ότι οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 17 και πως η χώρα μας βρίσκεται σε φάση έξαρσης. Κάλεσε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο και είπε ότι αυξημένα κρούσματα γρίπης θα συνεχίσουν να υπάρχουν τις επόμενες εβδομάδες.

Δ.Κ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna