Στα παλιά τους τα...πακέτα γράφουν τα αντικαπνιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας, σχολεία, νομαρχίες, δήμοι και περιφέρειες, καταπατούν την απαγόρευση.

Ο καπνός του τσιγάρου είναι οικείος και στους επισκέπτες ιδιωτικών νοσοκομείων και ιατρείων. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύεται στο 'Iatronet.gr', η οποία έχει ληφθεί σε εξεταστήριο του Οφθαλμιατρείου της Αθήνας!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, διαδραματίζουν τα λεγόμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έκθεση για το κάπνισμα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από τους υπεύθυνους της τηλεφωνικής γραμμής '1142'. Η έκθεση αφορά τις παραβάσεις που έχουν καταγραφεί από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η 'εφαρμογή' του σχετικού νόμου.

Καταιγισμός

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, έως τις 9 Φεβρουαρίου το '1142' έχει γίνει αποδέκτης 15.356 καταγγελιών. Ρεκόρ έχει καταγραφεί τον περασμένο Οκτώβριο (3.801 καταγγελίες) και τον περασμένο Ιανουάριο (3.943).

Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 13.124 αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 1.189 κλειστούς χώρους του δημόσιου τομέα, οι 741 κλειστούς χώρους του ιδιωτικού τομέα και οι 302 άλλους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς κλπ).

Για τον ιδιωτικό τομέα, οι περισσότερες (6.941) αφορούν κάπνισμα από πελάτες μέσα στο κατάστημα και οι 4.253 ότι υπάρχουν τασάκια στα τραπέζια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna