Επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, πραγματοποιούν από την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί θα απεργήσουν την Παρασκευή και από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου, διεκδικώντας:

Εξαίρεση του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, όπως περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Να σταματήσουν οι περικοπές στις παροχές υγείας των ασφαλισμένων, που ορίζονται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι γιατροί τονίζουν ότι με την αποχώρηση των μόνιμων και συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, διαλύονται οι Δημόσιες Δομές της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Οι ασφαλισμένοι – σημειώνουν – δεν αντέχουν μετά τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων και τη φοροεπιδρομή, περικοπές και στην υγεία τους. Τα συναρμόδια υπουργεία ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα πρέπει να στηριχτεί και να εξαιρεθεί ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ όπως και του ΕΣΥ, από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα