Με πρόταση της γενικής γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνάς Δρέττα, τροποποιείται ο κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας και από ποσοστό αναπηρίας 67% που είχαν, πέφτουν στο 50%.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, δεν θα έχουν βιβλιάριο ασθένειας έπειτα από τα 26.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% όταν είναι πάνω από τη συγκεκριμένη ηλικία.
Με επιστολή προς την κ. Δρέττα, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας προειδοποιούν ότι πολλοί ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μεταγγίσεις και φάρμακα, εξαιτίας των αλλαγών.
Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας ζητούν να ληφθούν υπόψη οι σοβαρές επιπλοκές της υγείας των πασχόντων, όπως η αιμοσιδήρωση και άλλες.
Εκφράζουν, δε, την απορία τους για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε γνωμοδότηση από την Ειδική Επιτροπή Μεσογειακής Αναιμίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το almora plus® zero sugar βραβεύτηκε ως το ''Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής''
Ο ΙΣΑ προχωρά στη δημιουργία Γραφείου Νέων Ιατρών
Μία στις 250 καρδιές κρύβει έναν αθόρυβο κίνδυνο