Ένα υγιέστατο κοριτσάκι, έφερε στον κόσμο 32χρονη που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο Ωνάσειο.

Η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά γέννησε στην κλινική Ρέα, με καισαρική τομή.

Η νεαρή μητέρα κατάφερε να κυοφορήσει το πρώτο της παιδί μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση την οποία πραγματοποίησε ο γυναικολόγος κ. Βασίλης Γούδας, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης 'Genesis Fertility Center' στην Πάτρα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του 'Ρέα', η 32χρονη είχε ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο 'Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο' από τον καρδιοχειρουργό κ.

Πέτρο Αλιβιζάτο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κύησής της, η καρδιολογική παρακολούθηση γινόταν από την καρδιολόγο του Ωνασείου κ. Αγγελική Γκουζιούτα, η οποία ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η περίπτωση της κας Καρακασίδη – Τσουκαλά είναι η δεύτερη περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Ταυτόχρονα, η Κλινική ΡΕΑ επελέγη για δεύτερη συνεχή φορά από τους ιατρούς του Ωνασείου και τον θεράποντα ιατρό της επίτοκης κ. Βασίλη Γούδα, λόγω του εξοπλισμού της και του άρτια καταρτισμένου επιστημονικού της προσωπικού, που πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα