Σπάνιο περιστατικό νεογνού με σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια αντιμετωπίσθηκεμε επιτυχία χειρουργικά στο Ω.Κ.Κ.

'Ενα πολύ σπάνιο περιστικό συγγενούς καρδιοπάθειας αντιμετώπισθηκε με επιτυχία στο Ωνάσειο, ενώ είναι το δεύτερο περιστατκό στον κόσμο που χειρουργείται ένα τόσο μικρό πρόωρο νεογνό, βάρους μόλις 1.600 γραμμαρίων, για τέτοιου είδους πάθηση.

Η αποκατάσταση της πάθησης ήταν πλήρης και δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νεα επέμβαση.

Το νεογνό γεννήθηκε με το δίδυμο αδερφάκι πρόσφατα στο Μαιευτήριο Έλενα, όπου και διεγνώσθη από τους παιδοκαρδιολόγους του μαιευτηρίου η σύμπλοκη καρδιοπάθεια (διακεκομένο αορτικό τόξο –αορτοπνευμονικό παράθυρο) από τις ιατρούς Α.Κομνου και Α.Τζίφα.

Μετά τη διάγνωση κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της πάθησης που απειλούσε άμεσα τη ζωή του και έτσι μεταφέρθηκε στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του Ωνασείου, όπου διευθυντής είναι ο κ. Π.Αζαριάδης και στο Παιδοκαρδιολογικό τμήμα, που διευθύνει ο κ.

Σ.Ράμμος. Στη συνέχεια το νεογνό χειρουργήθηκε με επιτυχία αποομάδα παιδοκαρδιοχειρουργών αποτελούμενη απο τους Δ.Μπόμπο, Ν.Γιαννόπουλο και Π.Αζαριάδη.

'Εγινε πλήρης διόρθωση με άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι γιατροί, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία ήταν ομαλή με την υποστήριξη της Παιδοκαρδιοχειρουργικής- Παιδοκαρδιολογικής ομάδας, των Ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδοκαρδιοχειρουργικής ΜΕΘ.

του Ω.Κ.Κ

Το νεογνό 10 ημέρες μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων του Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου σε πολύ καλή γενική κατάσταση.

Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μόνο 20 τέτοια παρόμοια περιστατικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νεογνό αυτό είναι το δεύτερο παγκοσμίως με βάρος σώματος μικρότερο των 2 κιλών που αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία. Σημειώνεται οτι αυτή τη χρονική περίοδο το Ω.Κ.Κ.

είναι το μόνο κρατικό Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει όλες τις συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλες τις ηλικίες, καθώς παραμένει κλειστό το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό