Σε λουκέτο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν οδηγούν οι χειρισμοί της Διοίκησης, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι διανύεται τώρα η πιο κρίσιμη περίοδος στην ιστορία του Κοινωφελούς Ιδρύματος 'Ερρίκος Ντυνάν'.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους, επισημαίνεται ότι 'οι εξαθλιωμένοι οικονομικά εργαζόμενοι συνεχίζουν να κρατάνε το Νοσοκομείο ανοικτό, παρά τις κινδυνολογίες για το αντίθετο'.

Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τα δεδουλευμένα, τη στιγμή που πιέζονται οι ίδιοι από ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και βασικές καθημερινές ανάγκες, σημειώνουν τα εξής:

'Μετά την ξαφνική αδιαθεσία του φυσικού Προέδρου κ. Ανδρέα Μαρτίνη στις αρχές του χρόνου, ολοκληρώθηκε η θητεία του κ. Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου, ως Προέδρου του Νοσοκομείου, ο οποίος αφού κατέβαλε συγκινητικές προσπάθειες, χάνοντας ακόμη και τον ύπνο του πολλές φορές (!), κέρδισε το χρόνο που όλοι έψαχναν μέχρι την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας, που δίνει πλέον τη δυνατότητα πώλησης, ενοικίασης κλπ, μετά από απλή έγκριση των 2/3 του θεάτρου σκιών, δηλ.

του 6μελούς ΔΣ του Ντυνάν (χωρίς τη συμμετοχή πλέον των 3 στελεχών του υπουργείου Υγείας), υπό την προεδρία του επανακάμψαντος κ. Μαρτίνη…

Λεφτά όμως για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δεν βρέθηκαν και οι καθυστερημένοι χειρισμοί της ομάδας του κ. Χαραμή απαιτούν 'πλάτη' επ’ αόριστο με την προσδοκία αναχρηματοδότησης του δανείου της MARFIN και της καταβολής των οφειλομένων από τα χρεωκοπημένα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα νεότερα δεδομένα από την ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη, κατά τη διαμαρτυρία των ιδιωτικών κλινικών όλης της Ελλάδας (20.3.12) σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, κατέληξαν για άλλη μια φορά στο κενό'.

Σημειώνοντας οι εργαζόμενοι ότι

'είναι πλέον έξω από τις δυνατότητές μας η επιβίωση με ελπίδες και ευχολόγια', κάλεσαν τη διοίκηση 'να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους και να διευκολύνει με προκαταβολές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ιδιαίτερης ανάγκης, χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός'.

Ζήτησαν υποστήριξη από το σωματείο των γιατρών του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα κάλεσαν τον Γενικό Διευθυντή κ. Χαραμή να υπογράψει άμεσα τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, με γνώμονα τη συμμετοχή του ανθρωπίνου δυναμικού στην όλη προσπάθεια, και όχι τον υπολογισμό του σαν κόστος.

Κατέληξαν τονίζοντας την ανάγκη ο καθένας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ξεκινώντας από τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Μαρτίνη που φέρει και την ευθύνη για τη σημερινή δραματική κατάσταση του 'δικού του παιδιού’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]