Κλιμακώνεται η κόντρα φαρμακοβιομηχανίας - υπουργείου Υγείας, σχετικά με το clawback, από πλευράς υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου. Μετά από συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη για τα υγειονομικά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός απάντησε στο ενδεχόμενο μη επιστροφής του ποσού από τις φαρμακοβιομηχανίες τα εξής:

«Εγώ είμαι Υπουργός για να εκφράζω τις θέσεις της ελληνικής Πολιτείας και να εφαρμόζω τους νόμους της Βουλής των Ελλήνων. Οι φαρμακοβιομήχανοι λένε τη θέση τους, αλλά στη χώρα υπάρχει κράτος δικαίου».

Αντίστοιχα σε ότι αφορά τις εφημερίες των νοσοκομείων και την περιστολή των δαπανών και στον συγκεκριμένο τομέα, ο υπουργός επισήμανε πως «Οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν οδηγίες για το πώς να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τώρα στη διάθεσή τους.

Είναι σε θέση να αξιολογήσουν ποιες ειδικότητες για εφημερία είναι αναγκαίες και ποιες δε χρειάζονται».

Μνημόνιο Υγείας στην Αθήνα Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τα υγειονομικά προβλήματα της Αθήνας που έχουν δημιουργηθεί από την παράνομη μετανάστευση, τα ναρκωτικά, τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, αλλά και ζητήματα πρόνοιας, ο υπουργός και ο δήμαρχος, συμφώνησαν να ενεργοποιηθεί και πάλι το μνημόνιο που είχε υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας, να επανασυστηθεί η ομάδα επαφής, η ομάδα συνεργασίας, να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες οι οποίες υπάρχουν και εν συνεχεία από κοινού να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου δήλωσε ότι «Εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία οποιουδήποτε πολίτη».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο