Ένας 63χρονος πλήρωσε με τη ζωή του τις ελλείψεις ειδικών γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε από τους δικούς του στα εξωτερικά ιατρεία του 'Αχιλλοπούλειου', με πυρετό και οξύ πόνο στο λαιμό.

Σύμφωνα με τον 'Ταχυδρόμο' του Βόλου, οι γιατροί εκτίμησαν ότι ο πόνος προέρχεται από τις αμυγδαλές. Του χορήγησαν αντιβιοτικό και του έδωσαν εξιτήριο.

Οι πόνοι, ωστόσο, επέμεναν και στις 5 το πρωί του Σαββάτου ο 63χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής μετέβη εκ νέου στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί του πρότειναν να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς στο Βόλο δεν εφημέρευε ωτορινολαρυγγολόγος.

Τα παιδιά του πρότειναν να τον μεταφέρουν στη Λάρισα με ταξί και ο ίδιος δέχτηκε.

Ζήτησε, όμως, να περάσει από το σπίτι του, όπως και έγινε. Βγαίνοντας από το μπάνιο, ο 63χρονος κάθισε εξουθενωμένος στον καναπέ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Εκτιμάται ότι ο θάνατος επήλθε από σηψαιμία, καθώς η αρχική διάγνωση ήταν αμυγδαλικό απόστημα.

Οι γιατροί του 'Αχιλλοπούλειου' καταγγέλλουν ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν επαρκής στελέχωση στις εφημερίες του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Μία τέτοια ειδικότητα, είναι και αυτή του ωτορινολαρυγγολόγου (υπάρχουν μόνο δύο στο νοσοκομείο), ενώ ανάλογες ελλείψεις παρατηρούνται με ουρολόγους, οφθαλμιάτρους και νευροχειρουργούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’