Σε διευκρινήσεις προέβη το Σάββατο ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια ‘Η Αγία Σοφία’.

Η επιστολή έχει ως εξής.

'Σε συνέχεια της από 19 Απριλίου 2013 επιστολής μας προς τους ιατρικούς συλλόγους και φορείς, θεωρούμε απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις, για να μην εξάγονται λανθασμένα συμπεράσματα.

Πουθενά στην επιστολή μας δεν αναφέρουμε ότι οι ίδιοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ δήλωσαν άρνηση ή αδυναμία τέλεσης της εγχείρησης του μικρού παιδιού. Αντιθέτως, αναλαμβάνουν να το χειρουργήσουν.

Οι γονείς της Θ.Π. έλαβαν στις 11 Απριλίου βεβαίωση από το Ωνάσειο περί αδυναμίας πραγματοποίησης της επέμβασης εκεί, λόγω έλλειψης ομοιομοσχεύματος. Την επομένη, 12 Απριλίου, απευθύνθηκαν στη Διοίκηση του ΓΝΑ ‘Η Αγία Σοφία’, όπου εξέθεσαν το πρόβλημα και ζητούσαν να εγχειρισθεί εκεί το παιδί τους, γιατί έχουν εμπιστοσύνη και στο γιατρό τους, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και την αρχική επέμβαση του παιδιού, αλλά και στο νοσοκομείο.

Το αίτημά τους είναι εφικτό και νόμιμο, εφόσον το ΕΚΑΣΚΑΠ είναι με απόφαση ΔΣ ανοιχτό ήδη από τις 3 Οκτωβρίου 2012.

'Ομως αντί οποιασδήποτε απαντήσεως στην αγωνιώδη έκκλησή τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου απλώς τους κοινοποίησε ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν το επείγον του περιστατικού, καθώς και έγγραφο του Συντονιστή του ΕΚΑΣΚΑΠ όπου αναφέρεται ότι η επέμβαση ‘....

δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επί του παρόντος στο Τμήμα μας’ , παραπέμποντας σε έγγραφο του κ. Διοικητού προς τη Διευθύντρια Χειρουργικού Τομέα με Αρ. Πρωτ.5528/11-3-2013, το οποίο, μάλιστα, αρνήθηκαν να κοινοποιήσουν στους γονείς . Από τη φράση αυτή συνάγεται ότι ο Διοικητής είναι αυτός που αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή του για την επέμβαση του παιδιού, για άγνωστους λόγους!

Το κέντρο, με 25ετή πείρα και μετά από 19 μήνες ‘αναβάθμισης’, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε με έξοδα του ελληνικού λαού και τον οποίο υπηρετούσαν με μεγάλο επαγγελματισμό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: να εγχειρήσει ένα καρδιοπαθές παιδί!

Ας τονιστεί, επίσης, ότι το ΕΚΑΣΚΑΠ εδράζεται μέσα σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο, με πλήρη κάλυψη σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες και επομένως είναι η ιδανική λύση και για τους γονείς των καρδιοπαθών παιδιών, καθώς εκεί μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί ο,τιδήποτε έκτακτο παρουσιαστεί.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ