Την απομάκρυνση μίας ακόμη γιατρού από τη μονάδα μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου 'Λαϊκό', κατήγγειλε τη Δευτέρα η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, αποφάσισε τη μετάθεση και άλλης μιας γιατρού από την μονάδα του 'Λαϊκού' στο νοσοκομείο Παίδων 'Αγία Σοφία'.

Το περίεργο της συγκεκριμένης μετάθεσης είναι ότι, η γιατρός δεν μετατίθεται στην αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία', η οποία επίσης έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.

Μετατίθεται στη μονάδα μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, χωρίς να έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανάγκες από την έλλειψη γιατρών στην συγκεκριμένη μονάδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μετατεθεί από την μονάδα του 'Λαϊκού' νοσοκομείου, άλλοι δύο γιατροί προς άλλα νοσοκομεία και η τωρινή μετάθεση με απόφαση του διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ., στην κυριολεξία “αποψιλώνει” την Μονάδα από τους γιατρούς που είναι απαραίτητοι για την καθημερινή παρακολούθηση 490 πασχόντων που μεταγγίζονται ή παρακολουθούνται στην Μονάδα. Αν πραγματοποιηθεί η μετάθεση, παραμένουν στην Μονάδα δύο γιατροί.

Σύμφωνα με το “Θεσμικό Πλαίσιο” για την λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, με βάση τον αριθμό των πασχόντων θα πρέπει να υπάρχουν στην Μονάδα 6 γιατροί. 

Και τώρα με την μετάθεση που υπέγραψε ο διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. απομένουν μόνο δύο γιατροί, που θα πρέπει να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις για να μπορέσουν να καταφέρουν να λειτουργήσουν την Μονάδα. 

Χωρίς να λογαριάσουμε ότι η Μονάδα εντάσσεται στο Κέντρο Μεσογειακής Αναιμίας που ταυτόχρονα διευθύνει το Πρόγραμμα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας σε όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Κέντρου συνολικά, σε ιατρικό προσωπικό.

Η Πανελλήνια Κίνηση ζητεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ