Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε 230.000 ανασφάλιστους και ανέργους.

Οι δικαιούχοι έχουν από την Τρίτη πρόσβαση στις υπηρεσίες, αφού προηγουμένως έχουν παραλάβει – μέσω Διαδικτύου – το ειδικό κουπόνι (voucher).

Οι υπουργοί Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης κ.κ. Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Χατζηδάκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα επίσκεψη στο ΚΕΠ Ταύρου, όπου υποβάλλονται αιτήσεις για το πρόγραμμα.

Πληροφορίες διατίθενται από την ιστοδελίδα, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για το πρόγραμμα (www.healthvoucher.gr).

Δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα) μέλη των οικογενειών τους, που έχουν απολέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι).

Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό / οικογενειακό εισόδημα, ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι ασφαλισμένων κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ).

Επιπλέον Πληροφορίες