Δύο τάσεις έχει διαμορφώσει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ η πρόταση του υπουργού Υγείας να παραμείνουν όλοι στον Οργανισμό.

Οι πιο μετριοπαθείς συνδικαλιστές εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις και να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί τονίζουν ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτε και πως πρέπει να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες μέρες, καθώς στο ιατρικό σώμα υπάρχει μία ζύμωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Πέμπτης.

Άνοιγμα

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας έκανε την Τετάρτη 'άνοιγμα' προς τους γιατρούς, ανακοινώνοντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι θα δοθεί σε όλους τους υπηρετούντες δυνατότητα να παραμείνουν στο σύστημα, με δύο επιλογές:

Ως γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΥ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να προσκομίσουν σχετικό έγγραφο από την Εφορία, έπειτα από αυστηρό έλεγχο.

Σε όσους δεν θέλουν να κλείσουν τα ιατρεία, θα δοθεί η δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ως ελεύθεροι επαγγελματίες – πάροχοι του Οργανισμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη