Με μία άκρως αποκαλυπτική δήλωση, σχολίασε η υφυπουργός Υγείας τη στάση της πολιτείας στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου.

Απαντώντας τη Δευτέρα σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ανδρέα Ψυχάρη, η κ. Ζέττα Μακρή τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό το πολιτικό σύστημα κορόιδευε την κοινωνία και τον εαυτό του, καθώς δεν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Η κ. Μακρή χαρακτήρισε αδιανόητο ότι η Βουλή και οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο δεν τον εφαρμόζουν μέσα στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ψυχάρης εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, λέγοντας χαρακτηριστικά:

'Ας μας δώσει η κυβέρνηση έναν κατάλογο με νόμους που εφαρμόζουμε και εκείνους στους οποίους κλείνουμε το μάτι'...

Ο βουλευτής πρότεινε πιο σκληρά μέτρα, όπως να κλείνουν τα καταστήματα των επιχειρηματιών, εφόσον εκείνοι παρανομήσουν και δεύτερη φορά.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης που συγκρούεται με συμφέροντα, στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνει τίποτα.

'Θέλουμε, δηλαδή, να το επιβάλει η τρόικα;', αναρωτήθηκε.

Έλεγχοι

Η κ. Μακρή ανέφερε ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, λέγοντας ότι σε πρόσφατες 'εφόδους' εντοπίστηκαν γιατροί να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία!

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη έστειλε επιστολή προς τους εισαγγελείς για την πιστή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας:

'Το κάπνισμα απαγορεύεται πλήρως σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος', υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Η κ. Κουτζαμάνη καλεί τους εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις δέουσες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των περιφερειών τους και αυτοί στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές της περιφέρειάς τους.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια