Στα...χαρακώματα βρίσκονται υπουργείο Υγείας και Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με αφορμή το περιστατικό με τον ασθενή ο οποίος δεν χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” επειδή ήταν ανασφάλιστος.

Από την Αριστοτέλους ανακοινώθηκε ότι ο εν λόγω ασθενής παρακολουθείται τακτικά στο νοσοκομείο επί τρεις μήνες και πως το χειρουργείο απλώς αναβλήθηκε:

“Όταν από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση απινιδωτή, ο ασθενής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί.

Επανήλθε μετά την πάροδο περίπου ενός μήνα εκδηλώνοντας την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η επέμβαση”...

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του υπουργείου, ο ασθενής δεν βγήκε εσπευσμένα από το χειρουργείο επειδή ήταν ανασφάλιστος, αλλά υπήρξε...ατυχής συνεννόηση και πως “...θεωρήθηκε ότι ο ασθενής προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος το κόστος της επέμβασης”...

Ερωτήματα

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, απαντούν τα εξής:

Ο αναπογραμματισμός της επέμβασης δεν μπορούσε να έχει γίνει, καθώς μίλησαν με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Γλυφάδας και τον ασθενή και κανείς δεν γνώριζε τίποτα!

Πώς είναι δυνατόν να έχει γίνει παρανόηση για το κόστος της επέμβασης, όταν ο ασθενής έχει δηλώσει επανειλημμένα στο νοσοκομείο ότι είναι άπορος και ότι έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να βγάλει βιβλιάριο της πρόνοιας; 

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου μίλησαν, για δεύτερη φορά, με τον ασθενή το βράδυ της Τρίτης και του γνωστοποίησαν ότι το θέμα αυτό έχει δημοσιοποιηθεί. Ο ίδιος δεν έφερε καμία αντίρρηση.

Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” έδωσαν λύση μόνον όταν αντιλήφθηκαν ότι θα δοθεί δημοσιότητα.

Ηπατίτιδα

Ενδιαφέρον έχει και μία ακόμη υπόθεση με ανασφάλιστους που φέρνουν στο φως:

“Αφού το υπουργείο Υγείας κάνει τόσο καλή δουλειά με τους ανασφάλιστους, γιατί δεν βοηθά τους τέσσερις ασθενείς με ηπατίτιδα, που είναι μεταδοτικό νόσημα, και τους έχει αφήσει στη τύχη τους;”, αναρωτιούνται.

Από τις 11 Μαρτίου, έχουν στείλει κατεπείγουσα σχετική επιστολή στο υπουργείο Υγείας να βοηθήσει τέσσερις ανασφάλιστους με ηπατίτιδα.

Στα δημόσια νοσοκομεία δεν καλύπτονται, παρά μόνο εάν πληρώσουν για το κόστος της θεραπείας τους.

Απευθύνθηκαν, λοιπόν, στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και από τον περασμένο Μάρτιο καταβάλλεται προσπάθεια να τούς παρασχεθεί η φροντίδα που χρειάζονται...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό