Βραβείο για τις τεχνικές του στη ρομποτική σπληνεκτομή, τη μερική σπληνεκτομή και τη χειρουργική διαφραγματοκήλης, απέσπασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής ο δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής του Ohio State University, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής του Society of Robotic Surgery, πραγματοποιήθηκε στις 19-22 Φεβρουαρίου 2015 στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Δρ. Κωνσταντινίδης, προήδρευσε και μίλησε σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο "Single Site Robotic Surgery" (Ρομποτική Χειρουργική μέσω μίας τομής) στην οποία, καθηγητές χειρουργικής από την Αμερική και την Ευρώπη, παρουσίασαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της εφαρμογής της νέας ρομποτικής τεχνικής, που πρώτος πραγματοποίησε ο Δρ. Κωνσταντινίδης το Μάρτιο του 2011 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Με αφορμή τη βράβευσή του, ο Δρ Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Η δυνατότητα που μας έχει δοθεί να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και εφαρμογών της υπερσύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική είναι συναρπαστική. Η ομάδα μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής, ανάμεσα στις καλύτερες και πιο έμπειρες όλου του κόσμου. Ήδη, η εμπειρία μας στη ρομποτική αντιμετώπιση διαφραγματοκήλης, καρκίνου στομάχου, νοσογόνου παχυσαρκίας, κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης, κολεκτομής, χολοκυστεκτομής, σπληνεκτομής, επινεφριδεκτομής, παγκρεατεκτομής, συμφύσεων, υστερεκτομής είναι τεράστια. Ως Έλληνας χειρουργός αισθάνομαι υπερήφανος που μπορούμε και προσφέρουμε στους ασθενείς μας την καλύτερη δυνατή χειρουργική τεχνική, αναίμακτα, ανώδυνα με άριστα αποτελέσματα και διεθνή αναγνώριση».

Μέχρι σήμερα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης και η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει σε διεθνές επίπεδο τις περισσότερες σε είδος και αριθμό επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής δια μέσου μιας τομής (300 επεμβάσεις). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δρ. Κωνσταντινίδης έχει πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερες από 15.000 επεμβάσεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική και 1.200 στη ρομποτική χειρουργική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν