Πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει με την αποδέσμευση του κονδυλίου για την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται με διαφορετικές απόψεις:

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι δεν απαιτείται νομοσχέδιο, αλλά η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), η οποία έχει πάρει το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, επισημαίνει στους γιατρούς ότι θα δουν σχετική διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή...

Η διπλή αυτή γλώσσα προκαλεί εκνευρισμό στους γιατρούς, οι οποίοι περιμένουν εδώ και μήνες την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Οι ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας προχωρούν από τη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας.

Όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στην επίσχεση, καλούνται οι αγωνιζόμενοι γιατροί θα υπογράφουν και αίτηση προς διευθυντές – διοίκηση να μην συμπεριληφθεί το όνομά τους στο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Απριλίου.

Επείγοντα

Καλούν, δε, τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του υπουργείου να πάρουν ως οφείλουν όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε τα επείγοντα περιστατικά να κατευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Οι γιατροί συμμετέχουν το Σάββατο στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα υγείας στη δυτική Αττική, στην πλατεία δημαρχείου Περιστερίου.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας