Θετικά αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα του ελληνικού υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των μονάδων περίθαλψης με 10.000 εργαζόμενους 24μηνης απασχόλησης.

Την πρόταση κατέθεσε επίσημα την Τετάρτη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια 45λεπτης συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (φωτό).

Ο κ. Σουλτς διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους επιτρόπους να συσταθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα εξετάσει ενδελεχώς την πρόταση του κ. Κουρουμπλή.

Πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να εκδηλωθεί μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία έμπρακτης υποστήριξης του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο απειλείται με κατάρρευση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, η πρόταση είναι σύμφωνη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλαπλής ωφέλειας.

Από τη μια πλευρά, θα υποστηρίξει το σύστημα, ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Από την άλλη, θα δώσει την ευκαιρία σε ανέργους - επαγγελματίες Υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Φάρμακα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σουλτς ανέφερε στον κ. Κουρουμπλή ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς όπως φάρμακα, ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Τού ζήτησε, επίσης, να μεταφέρει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μήνυμα του κ. Γιουνκέρ για καλή διάθεση για συνεννόηση.

Ο υπουργός Υγείας συναντάται την Πέμπτη με τον επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, V. Andriukaitis.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα