Νέο Τμήμα Γλαυκώματος για ενήλικες και παιδιά ξεκίνησε να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι. Το παιδιατρικό του τμήμα, αποτελεί το πρώτο οργανωμένο Τμήμα για παιδικό γλαύκωμα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Το Τμήμα Γλαυκώματος ενηλίκων και παίδων τελεί υπό τη διεύθυνση του κ. Νικόλαου Π. Ματθαίου, χειρουργού οφθαλμίατρου με πολυετή εμπειρία στην παθολογία και χειρουργική του γλαυκώματος ενηλίκων και παίδων.

Το νέο τμήμα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες οφθαλμολογικές μονάδες, που περιλαμβάνουν οπτικά πεδία, οπτική τομογραφία (OCT), παχυμετρία κερατοειδούς και lasers, καθώς και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική διαχείριση του γλαυκωματικού. Οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται καλύπτουν όλο το φάσμα των γλαυκωμάτων, ακολουθώντας δοκιμασμένα προηγμένα χειρουργικά πρωτόκολλα, όπως το Moorfields Safer Surgery System.

Συγκεκριμένα, για παιδιά έως 3 ετών, η κλινική εξέταση πραγματοποιείται με ειδικά, φορητά μηχανήματα, με τα οποία η εξέταση γίνεται με πολύ πιο φιλικό και ήρεμο τρόπο χωρίς να προκαλεί φόβο για τη διαδικασία της εξέτασης. Στις χειρουργικές επεμβάσεις, η αναισθησία πραγματοποιείται από εξειδικευμένους στο παιδικό γλαύκωμα παιδο-αναισθησιολόγους, ενώ συνεργάζονται και άλλες ειδικότητες που αφορούν τα παιδιά με γλαύκωμα, όπως παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι, φυσιοθεραπευτές και άλλοι.

«Εφαρμόζοντας αυστηρά τα πρωτόκολλα διαχείρισης του γλαυκώματος ενηλίκων και παίδων, όπως αυτά επιβάλλονται από τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές Εταιρείες Γλαυκώματος, καθώς και τη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα αυτό, το νέο Τμήμα, προσφέρει κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς, πιστό στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται διαρκώς στην αιχμή της πρωτοπορίας», δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Γλαυκώματος Ενηλίκων και Παίδων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Νικόλαος Π. Ματθαίου.