Με επιστολή που προώθησε στον Υπουργό Υγείας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής συγχαίρει την διευθύντρια κα Ζαχαριουδάκη Ευαγγελία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΩΡΛ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γεννηματάς Αθηνών, για τον χειρισμό που έκαναν ώστε η μητέρα, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική τους, να συνεχίσει να θηλάζει το μωρό της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, στις 2/5/2017 εισήχθη εκτάκτως στην ΩΡΛ κλινική για νοσηλεία αρκετών ημερών, μητέρα που είχε βρέφος 7 μηνών και το θήλαζε αποκλειστικά. Αυθημερόν επισκέφθηκε την κλινική μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, ο οποίος με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής συζήτησαν τον τρόπο που η μητέρα θα είχε την δυνατότητα να συνεχίσει να θηλάζει το μωρό της. Υπήρξε εξαιρετική κατανόηση και άμεση ανταπόκριση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της ΩΡΛ κλινικής.

Επειδή στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος θηλασμού, και αφού η νοσηλεία της μητέρας δεν εμπόδιζε τη μετακίνησή της, της δόθηκε η άδεια να μεταβαίνει στο σπίτι της, έτσι ώστε να θηλάζει το μωρό της και στη συνέχεια να επιστρέφει στο νοσοκομείο για τη θεραπεία της και για όσο χρόνο αυτό θα ήταν απαραίτητο. Οι θεράποντες ιατροί είχαν σκεφτεί επί πλέον να χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή συμβατή με τον μητρικό θηλασμό.

'Οπως αναφέρεται στην επιστολή, ο μητρικός θηλασμός αφορά κάθε μέλος της κοινωνίας μας και κάθε μέλος της κοινωνίας μας έχει τον δικό του ρόλο στην στήριξη του μητρικού θηλασμού. Παρά την μεγάλη σημασία που έχει ο μητρικός θηλασμός στην ανθρώπινη υγεία, φαίνεται ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά εμπόδια και δυσκολίες για τη στήριξη και τη συνέχισή του.

Με την ευκαιρία του γεγονότος αυτού, και με το σκεπτικό ότι ο μητρικός θηλασμός δεν αποτελεί μόνο αναφαίρετο προστατευόμενο δικαίωμα της μητέρας, αλλά την καλύτερη και πολυτιμότερη προσφορά τροφής προς το βρέφος, η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής πρότεινε στον Υπουργό να εκδώσει σχετική εγκύκλιο/ οδηγία προς όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι σχετικές ενέργειες, που θα αποβλέπουν στην προστασία και στην συνέχιση του μητρικού θηλασμού, όσον αφορά τις μητέρες που θηλάζουν, εφ΄ όσον αυτό το επιτρέπει η κατάστασή τους, η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν και το εν γένει ιατρικό τους πρόβλημα. Παράλληλα, να προσδιοριστεί και να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος σε όλα τα Νοσοκομεία, όπου θα μπορούν οι νοσηλευόμενες θηλάζουσες μητέρες να τον χρησιμοποιούν για να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια κατά της CoViD: κατηγορίες για αντιγραφή τεχνολογίας
Το επιτυχημένο 12ο Bootcamp της Pfizer φέρνει 15 νέους εργαζόμενους στο CDI
Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα - Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού