Επαφές με μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου Σισμανόγλειου ετοιμάζoνται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα παράγοντες από την Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών. Θέμα είναι το σφιχτό ωράριο που ισχύει από την πλευρά της διοίκησης  όσον αφορά τη δυνατότητα επισκέψεων ιατρικών επισκεπτών στους γιατρούς. Το οποίο είναι κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 12 έως τις 2. 

Πηγές αναφέρουν ότι χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο δυσμενές περιστατικό από ιατρικό επισκέπτη, το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστεί διψήφιος αριθμός επισκεπτών την ίδια ημέρα και ώρα, αναμφίβολα δημιουργεί ενόχληση, αναμπουμπούλα και δυσχεραίνει και το έργο του νοσοκομείου.  Όμως, τονίζουν οι ίδιες πηγές, για αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι και αφετέρου γίνεται παραβίαση άρθρου του Συντάγματος που ορίζει ότι πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στο χώρο εργασίας του και παράλληλα να διευκολύνεται. 

Και συνεχίζουν οι πηγές μας: χωρίς να αμφισβητεί κανένας την αναγκαιότητα κανόνων που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία,  δεν πρέπει να υπάρχουν και κανόνες που την παρακωλύουν. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και σε κέντρα υγείας, τα οποία παραχωρούν μία μόνο ημέρα επίσκεψης στο ιατρικό προσωπικό, όπως συμβαίνει με το Κέντρο Υγείας στο Λιτόχωρο.

Eαν δεν βρεθεί λύση από την πλευρά της Πολιτείας και συγκεκριμένα να οριοθετήσει τα δικαιώματα των διοικήσεων στα νοσοκομεία, όσον αφορά τους ιατρικούς επισκέπτες, δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η δικαστική οδός καταρχήν με εξώδικα για παρακώλυση επαγγέλματος, μας αναφέρει παράγοντας από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών. Οι όποιες εξελίξεις –ήδη το θέμα εξετάζεται από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας- θα υπάρξουν αμέσως μετά την πραγματοποίηση της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;